O konferenciji

Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta s ponosom vam predstavlja prvo izdanje konferencije “Novo lice (ženskog) poduzetništva” koja će se održati u četvrtak 11. travnja 2019. u zgradi Scheier u Čakovcu s početkom u 9 sati.

Razmišljate o promjeni? Želite pokrenuti nešto svoje? Trebate još malo motivacije i samopouzdanja da krenete u ispunjenje svojih snova? Želite naučiti kako uspješnije poslovati? 
Za vas smo pripremili inspirativan, zanimljiv i edukativan sadržaj prve konferencije o (ženskom) poduzetništvu u Čakovcu koji će vam dati vjetar u leđa na privatnom ili poslovnom planu. 

Predstavljamo vam inspirativne priče o uspjehu, panel diskusiju “Vrijeme je za promjene”, naučene lekcije poduzetničkog puta, predstavljamo mjere za samozapošljavanje i pokretanje biznisa, a tu je i edukacija o content marketingu i povećanju prodaje uz bogati popratni sadržaj kao što je poslovno fotografiranje za poduzetnice, networking i još mnogo toga.

Događaj je prvenstveno namijenjen poduzetnicama te ženama koje bi željele napraviti zaokret i zakoračiti u svijet poduzetništva, kao i muškarcima koji su poduzetnici ili bi to željeli postati, kao i podupirateljima poduzetništva na bilo koji način.

Zbog čega ova konferencija?

Teže usklađivanje privatnog i poslovnog života, nedovoljna poduzetnička znanja i vještine, nedostatak samopouzdanja u ostvarivanju poduzetničkih inicijativa i neadekvatno umrežavanje s drugim poduzetnicama glavne su prepreke ženskom poduzetništvu (Zirdum G.,2017).

Otklanjanjem prepreka stvaraju se mogućnosti povećanja kreativnosti i poslovnog potencijala žena kao izvora gospodarskog rasta, razvoja i povećanja radnih mjesta. 

Ulaganjem u žene i u žensko poduzetništvo ulažemo u društvo u cijelosti. 

Ne može nas se kriviti, posebice žene, jer nas većinom odgajaju da budemo skromne, nenametljive i nikako glasne. 25 godina kasnije od nas se očekuje da briljiramo kao poduzetnice, kao vođe ili kao političarke. Iz vlastitog iskustva, kao i iskustva rada s drugim korisnicima, znam da je to proces, a upravo je ova konferencija još jedan od načina na koji sam željela pružiti podršku ženama (i muškarcima) da se ohrabre i usude stvoriti svoje mjesto pod suncem. (Marina Kolar, Konekta)

Način na koji raspolažemo svojim vremenom i na koji ga trošimo rezultirat će (između ostalog) time hoćemo li postići željeni uspjeh ili ne. Konferencija “Novo lice (ženskog) poduzetništva” 11.4. u Čakovcu mjesto je na koje vrijedi doći i uložiti svoje vrijeme.

Događaj je baby friendly
Majčinstvo nije razlog za odustajanje. Majke trebaju našu podršku u svojim planovima da iskorače u svijet poduzetništva. Pripremili smo kutak blizu stepenica kako bi bile slobodne izaći kad vam je potrebno. Na podu će biti postavljena tatami podloga na koju možete staviti dekicu i sjesti s djetetom. Savjete o tome kako vi i vaša beba (a i ostali sudionici) možete bezbolno “preživjeti” sudjelovanje na konferenciji pripremila vam je naša doula Maja Sabolić, a pročitajte ih ovdje.


Uživajte na ovom posebnom događaju, inspirirajte se, educirajte i hrabro krenite prema svom cilju.

Konferenciju organizira Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta (www.konekta.hr ).


Partneri projekta:  Lucija TrupkovićMeđimurska županijaRestoran FortunaRia HomeSelfie Box by Dragan&StankaObrt za aromaterapiju Amigdala


Medijski pokrovitelji konferencije su:
 Žena.hreMedjimurjeVarazdinski.hr7Plus Regionalni tjednik, Poduzetna.com i Časopis Poduzetnik.