Organizatorica


Moje ime je Marina Kolar i posljednjih 18 godina stvaram uspješne (poslovne i osobne) priče. Vlasnica sam obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Certificirana sam edukatorica Swiss career Qualification programa za razvoj kompetencija i karijere (CH-Q metoda), profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj.

Nikad nisam željela raditi samo posao koji je sam sebi svrha – odradiš 8 sati dnevno, dobiješ plaću i životariš. Svoj rad, znanje i vrijeme željela sam ulagati u nešto što ima smisla, kako za mene, tako i za ljude i zajednicu, zbog čega sam većinu svojih poslova stvarala, a ne nalazila.

Danas i u Konekti, koja je produkt mog procesa traženja životne i poslovne svrhe, uz edukacije i savjetovanja, za javnost organiziram različita događanja koja imaju za cilj pružiti podršku i motivaciju ženama i muškarcima da se usude stvoriti svoje mjesto pod suncem. Tako sam ove zime organizirala predavanja pod nazivom “Usudi se. Pokreni se. Kako ostvariti svoje potencijale?” u punim dvoranama 4 grada (Čakovec, Varaždin, Koprivnica i Ivanec) , a slijedeća je konferencija “Novo lice (ženskog) poduzetništva” 11.4.

Osobno vjerujem da ne postoji nemoguće, te da je sve moguće uz dobro postavljen cilj, dobru strategiju i razumijevanje da se stvari ne dešavaju same od sebe i bez imalo utrošenog truda. Možeš sve, ako vjeruješ da možeš! A nakon toga ako kreneš u akciju.

Više o meni možete pročitati na www.konekta.hr/o-meni

Intervju na Women in Adria “Marina Kolar kao jedna od dvije trenerice u Hrvatskoj po švicarskom modelu savjetuje kako pronaći i živjeti vlastitu osobnu i profesionalnu svrhu”

Vjerujem da svaki pojedinac može pronaći ili stvoriti posao na kojem može ispuniti sve svoje potencijale. Kroz edukacije i savjetovanja u Konekti pomažem ljudima da nađu vlastitu životnu i/ili poslovnu svrhu, nađetu/stvore pravi posao za njih ili pak da vrate svoju tvrtku na put uspjeha. 

Kao edukatorica, mentorica, supervizorica i voditeljica projekata provela sam na stotine edukacija za žene, mlade, poduzetnike/ce, marginalizirane članove društva, predstavnike organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki. 2011. sam organizirala prvu aktivnost koja je povezivala nezaposlene žene i poduzetnice, te sam već tada uvidjela kako žene trebaju potpuno drugačiji koncept aktivnosti – efikasan, primjenjiv i fokusiran na njih. Rad s poduzetnicama kroz Konektine edukacije samo mi je potvrdio potrebu za dizanjem osobnih i poslovnih kapaciteta, potporom u brendiranju i unapređenju prodaje.

Ne može nas se kriviti, posebice žene, jer nas većinom odgajaju da budemo skromne, nenametljive i nikako glasne. 25 godina kasnije od nas se očekuje posve suprotno – da briljiramo kao poduzetnice, kao vođe ili kao političarke i to se ne može desiti preko noći. Iz vlastitog iskustva, kao i iskustva rada s drugim korisnicima, znam da je to proces, ali onaj koji se neće desiti sam od sebe, bez naše akcije, a ponekad i bez potpore.

Želim se ovim putem zahvaliti svom suprugu Igoru na pomoći i podršci u svim mojim životnim i poslovnim projektima.

Više o mom radu i radnom iskustvu, referencama i priznanjima pročitajte ovdje.

Što mogu učiniti za vas? Tražite svoju životnu ili poslovnu svrhu? Mijenjate karijeru? Želite ostvariti svoje potencijale? Želite pokrenuti svoj biznis, ali ne znate od kud krenuti? Želite stvoriti (osobni) brand i postati prepoznati na tržištu? Želite poboljšati poslovanje ili odnose u vašem poduzeću? Želite briljirati na slijedećem natječaju za posao? Želite postavljeni cilj napokon i ostvariti? Javite mi se na marina(a)konekta.hr i ubrzo ću vam odgovoriti.